Анотація дисципліни.

Програма навчальної дисципліни «Математика (алгебра і початки аналізу та геометрія» призначена для організації навчання математики у закладах, що здійснюють підготовку фахового молодшого бакалавра на основі базової загальної середньої освіти. Програма розроблена на основі Державного стандарту базової і неповної загальної середньої освіти з урахуванням особливостей підготовки молодших спеціалістів. Програма рівня стандарту визначає зміст навчання предмета, спрямований на завершення формування у студентів уявлення про математику як елемент загальної культури. При цьому передбачається, що в подальшому здобувачі освіти не пов'язуватимуть з нею свою професійну діяльність. Основними темами курсу математики є:

- похідна функції та її застосування;

- площі і об’єми геометричних тіл.

 Змістовне наповнення програми реалізує компетентний підхід до навчання, спрямований на формування системи знань, навичок, досвіду, здібностей і ставлення, яке дає змогу обґрунтовано судити про застосування математики в реальному житті.

Одним із найважливіших засобів забезпечення прикладної спрямованості навчання математики є встановлення природних міжпредметних зв’язків математики з іншими предметами, у першу чергу, з природничими. Приділяється увага не лише засвоєнню математичних знань, а й виробленню вмінь застосовувати їх до розв’язування практичних і прикладних задач, оволодінню математичними методами і моделями, що забезпечить успішне вивчення таких предметів, як хімія, фізика, біологія, інформатика. Особливої уваги заслуговує встановлення тісних взаємовигідних зв’язків між математикою та інформатикою – двома освітніми галузями, які є визначальними у підготовці особистості до життя у постіндустріальному, інформаційному суспільстві. Широке застосування комп’ютерів у навчанні математики доцільне для проведення практичних занять, інформаційного забезпечення візуального інтерпретування математичної діяльності.